Maui dag 2: Haleakala Park - Reisverslag uit Kapaahu, Verenigde Staten van Robin & Marissa - WaarBenJij.nu Maui dag 2: Haleakala Park - Reisverslag uit Kapaahu, Verenigde Staten van Robin & Marissa - WaarBenJij.nu

Maui dag 2: Haleakala Park

Blijf op de hoogte en volg Robin & Marissa

27 Juli 2012 | Verenigde Staten, Kapaahu

Voor de verandering moesten we deze ochtend weer op zoek naar ontbijt. We wilde graag het Haleakala Park bezoeken. Dit park is bovenop de top van de Haleakala gebouwd. Het is een ruim 10.000 ft hoge oervulkaan (ruim 3 km). Het schijnt dat hij vroeger nog veel hoger was, maar door erosie ruim 3.000 ft is gesleten.

Na een zak broodjes en een pakje salami zijn we op weg gegaan naar de top van deze berg. De rit zou ruim anderhalf uur duren. Hemelsbreed ligt de Berg vlakbij. Maar om erop te komen moet je eerst langs het noorden rijden. Toen we 5 minuten onderweg waren zag ik ineens een lampje gaan branden op het dashboard van onze economy-car. Het was een tekentje van een oliekan, met daarnaast een moersleutel. Het boekje gaf aan dat dit betekende dat de olie moest worden ververst. Gelukkig was de carrental op onze route en zijn we meteen langsgereden. We mochten hier de auto inleveren en kregen een nieuwe auto toegewezen. Een zwarte mazda 3 met elektrische ramen, centrale deurvergrendeling en precies dezelde als we hadden op Kauai. Een geluk bij een ongeluk :-)

Met een kleine vertraging zijn we met onze Mazda de Haleakala opgereden. Het was een leuke weg om te rijden met allemaal slingerbochtjes. Toen we op 7.000 ft waren was er een soort tolpoortje waarna we het park echt betraden.  Vanaf dat moment reden we 1000 ft door dikke wolken, waarna we redelijk boven de wolken uitkwamen.

Het was bovenaan redelijk koel, maar wel weer zonnig. Na een shirt met lange mouwen te hebben gekocht in de Visitor Shop zijn we een stuk door de vallei gaan wandelen. Het was enorm groot, met hele mooie uitzichten en overal lava landschappen. Het geheel deed denken aan het landschap van de maan. Van de week gaan we misschien nog met de auto naar de zeezijde van dit zelfde park, daar schijnt een mooie waterval te zijn!

• 27 Juli 2012 - 16:21

Ans:

Prachtig zeg. Ben benieuwd hoe het daar voelde en rook. Geniet nog maar lekker een paar dagen.

• 27 Juli 2012 - 22:58

Myrthe:

Haha, gelukkig had je al ervaring met olieverversen he Ro?! Wel een mooiere auto en lekker ruim! :) Mooie foto's van de vulkaan zeg.